H ολική αρθροπλαστικη του γόνατος είναι η αντικατάσταση της φθαρμένης άρθρωσης του γόνατος με μια τεχνητή άρθρωση. Ο σκοπός της επέμβασης είναι η εξαφάνιση του πόνου και η επιστροφή σε καθημερινές δραστηριότητες.

 

oliki arthroplastiki gonatos
 
Προχωρούμε σε ολική αρθροπλαστική στις εξής περιπτώσεις:
  • Προχωρημένη αρθροπάθεια του γόνατος που δεν έχει ανταποκριθεί σε συντηρητική θεραπεία και δημιουργεί σοβαρα καθημερινά προβλήματα
  • Ηλικίες άνω των 78 ετών, όπου προτείνουμε την αρθροπλαστική ακόμη και σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα δεν είναι σοβαρά. Στην περίπτωση αυτήν, και καθώς ο ασθενής βαδίζει προς ηλικίες που η επέμβαση θα είναι απαγορευτική, ουσιαστικά η εξαφάνιση του πόνου θα βελτιώσει την καθημερινότητα και η αποκατάσταση της κινητοποίησης θα επιφέρει την έμμεση υποβοήθηση του καρδιαγγειακού συστήματος, της πίεσης, του ουροποιητικού συστήματος.
  • Σε ειδικές περιπτώσεις και σε νέους ασθενείς (καταστροφή άρθρωσης και απώλεια οστού μετά από βαρείς τραυματισμούς, σοβαρές καταστροφικές παθήσεις του γόνατος της νεαρής ηλικίας).
Έχουμε επιλέξει υλικά κορυφαίων εταιριών, καθιερωμένων για την πολυετή εμπειρία στα ορθοπαιδικά εμφυτεύματα, για την σοβαρότητα και την υποστήριξη των προϊόντων τους, την έρευνα – καινοτομία και πρωτοπορία σε προϊόντα αιχμής σε παγκόσμια κλίμακα.

 

oliki arthroplastiki gonatos ulika xrays
 
Οι ασθενείς μας θα αρχίσουν να περπατούν με υποστήριξη από την 1η – 2η ημέρα της επέμβασης. Η νοσηλεία διαρκεί από 3 ως 7 ημέρες ανάλογα με την πορεία της ανάρρωσής τους. Με τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής το 50% των ασθενών μας δεν θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος. Οι υπόλοιποι μισοι ασθενείς θα χρειαστούν κατά μέσο όρο 2 φιάλες αίμα, είτε γιατί τελικά παρουσιάζουν κάποιον βαθμό αιμορραγίας από τις οστεοτομίες, είτε διότι υποβάλλονται σε κλασσικές προσπελάσεις και τεχνικές, διότι αυτό επιλέχθηκε ως καλύτερο για την περίπτωσή τους. Σε όλους τους ασθενείς ζητούμε προεγχειρητικά 3 φιάλες αίμα, ακόμη και αν τελικά δεν απαιτηθούν, διότι αυτό επιτάσσει η ασφάλειά τους. Οι ασθενείς κινητοποιούνται με μεγάλη άνεση από την 3η εβδομάδα και δεν χρειάζονται ούτε υποστήριγμα μεταξύ 2ου και 4ου μήνα μετά από την επέμβαση. Η αποκατάσταση είναι ακόμη πιο εύκολη όταν γίνεται υπό την επίβλεψη ειδικών και με την υποστήριξη εξοπλισμού που παρέχει συνεργαζόμενο κορυφαίο Κέντρο Αποκατάστασης (βλ. «Συνεργασίες»).

oliki arthroplastiki gonatos rehabilitation

 
Προσφέρουμε πολύ μεγάλη χειρουργική εμπειρία και πολύ μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων. Το ποσοστό των απολύτως ικανοποιημένων ασθενών μας αγγίζει το 100%, καθώς οι επεμβάσεις που δεν είχαν καλό αποτέλεσμα δεν μπορούν καν να εκφραστούν στατιστικά• είναι 2 ασθενείς, ένας έχει αναπτύξει αλλεργία στο υλικό εμφυτεύματος και αναμένει για νέα επέμβαση, ο άλλος έχει επίμονο πόνο καθώς ο άξονας του γόνατος παρέμεινε λίγο ραιβός. Κανένας ασθενής μας δεν έχει παρουσιάσει χαλάρωση υλικών, λοίμωξη, περιπροθετικό κάταγμα, αστοχία υλικού, αστάθεια.
Εφαρμόζουμε θεραπεία εξατομικευμένη στα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς και της πάθησής του γόνατός του. Οι προσπελάσεις που χρησιμοποιούμε (αυτό ουσιαστικά που φαίνεται στον ασθενή είναι η χειρουργική τομή) είναι από τις πλέον μοντέρνες και ελάχιστα επεμβατικές, ως κλασσικές αν αυτό επιτάσσει το καλό του ασθενούς. Αυτή είναι η αρχή μας: Θεραπεία εξατομικευμένη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κάθε ασθενούς. Οι κλασσικές τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το απαιτούν οι συνθήκες, όπως πολύ δύσκολες περιπτώσεις που απαιτείται μεγάλη προσπέλαση και καλή ορατότητα σε όλα τα μέρη του γόνατος. Οι νεώτερες τεχνικές και ελάχιστα επεμβατικές προσπελάσεις, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε πιο εύκολες περιπτώσεις, καθώς προσφέρουν μικρότερη απώλεια αίματος και πιο εύκολη αποκατάσταση.
Προσφέρουμε χειρουργικές λύσεις απολύτως εξειδικευμένες. Αν και η μέχρι τώρα χρησιμοποίηση των εταιρικών κοπτικών εργαλείων μας έχει οδηγήσει σε άριστα αποτελέσματα και φάνηκε ότι τίποτε επιπλέον δεν χρειάζεται, με την συναίνεση του ασθενούς μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κοπτικών εργαλείων με βάση την ανατομία του γόνατός του. Με βάση τις προεγχειρητικές μαγνητικές τομογραφίες κατασκευάζονται στο εξωτερικό ειδικά κοπτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στην ανατομία του εκάστοτε ασθενούς και η επέμβαση είναι μοναδική και προσαρμοσμένη στον συγκεκριμένο ασθενή:
oliki arthroplastiki gonatos software
Παράλληλα τα τελευταία χρόνια παρέχουμε στους ασθενείς μας την δυνατότητα να επιλέξουν ακραίως μοντέρνα υλικά, τα οποία έχουν κατασκευασθεί με βάση τo Zirconium όπως είναι η τεχνολογία VERILAST, με καταπληκτικά μειωμένους δείκτες τριβής και φθοράς, υποσχόμενα δεκαετίες αντοχής. Οι συγκεκριμένες αρθροπλαστικές είναι πλέον κατάλληλες για νέους και δραστήριους ασθενείς
oliki arthroplastiki gonatos tools
Δρ. Δημοσθένης Αλασεϊρλης © 2018 | Τηλ. +30.2310.222891 - Κιν. +30.6932.207615 | Σχεδίαση / Φιλοξενία SN#plus

Please publish modules in offcanvas position.