7ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ (ECOSEP)

Δυναμικό «παρών» στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων (ECOSEP) έδωσε η κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός και ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης μέσω του στενού της συνεργάτη, Δρα Δημοσθένη Αλασεϊρλή. Το συνέδριο έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου και σε αυτό συναντήθηκαν σύνεδροι από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ασία,  αλλά και εκπρόσωποι της FIFA και μεγάλων συλλόγων, όπως οι Barcelona, Arsenal, Paris Saint Germain και άλλοι, προκειμένου να συζητήσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην αθλητιατρική.

O κ. Αλασεϊρλής παρουσίασε όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα στη χειρουργική θεραπεία των ρήξεων του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου του γόνατος, με αναφορές στην προφύλαξη της αυξητικής ζώνης των οστών σε νεαρούς ασθενείς, συμμετέχοντας στη θεματική με τους αθλητίατρους των Arsenal (Newton), Budesiliga (Felmet) και Queen Mary University of London (Morrissey). Επεκτάθηκε επίσης και στα καίρια θέματα της επισκευής του συνδέσμου, αλλά και των προοπτικών μελλοντικής βελτίωσης των χειρουργικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται σήμερα.

H εργασία που παρουσιάστηκε αποτελεί απόσταγμα της συνεργασίας μεταξύ της κλινικής μας και της ομάδας επιστημόνων-ορθοπαιδικών του κ. Αλασεϊρλή.