ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

Αθλητικές κακώσεις και παθήσεις που δεν θεραπεύονται με συντηρητικά μέτρα, αντιμετωπίζονται με χειρουργικές θεραπείες. Χρόνιες τενοντοπάθειες, θλάσεις μυών, χρόνια σύνδρομα διαμερίσματος και σχεδόν όλες οι παθήσεις που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο «Αρθροσκοπική Χειρουργική». Αθλητές όλων των αθλημάτων, από ερασιτέχνες ως και πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές διαφόρων εθνικών ομάδων (Ελλάδας, ΗΠΑ, Βουλγαρίας, Βελγίου, Γερμανίας, Ιταλίας, Σουηδίας, Σλοβακίας, Αργεντινής, Βραζιλίας) έχουν υποβληθεί σε διάφορες επιτυχείς θεραπείες από τον υπογράφοντα. Αξιοσημείωτη η αρθροσκοπική θεραπεία της χρόνιας τενοντοπάθειας του επιγονατιδικού, μία μέθοδος που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον υπογράφοντα (2006) ο οποίος διατηρεί πιθανώς την μεγαλύτερη σειρά τέτοιων επεμβάσεων στην συγκεκριμένη χώρα, με το απρόσμενο και για διεθνή δεδομένα της απόλυτης ικανοποίησης του 100% των αθλητών που υποβλήθηκαν στην επέμβαση. Πλεονεκτήματα της μεθόδου, η απουσία χειρουργικής τομής, η αποφυγή επέμβασης σε υγιείς ιστούς και επομένως η απουσία ιατρογενούς βλάβης και η ταχύτερη επιστροφή σε αθλητικές δραστηριότητες σε σχέση με παραδοσιακές χειρουργικές τεχνικές. Επίσης αξιοσημείωτη είναι το γεγονός ότι ο υπογράφων πιθανώς έχει να επιδείξει την μεγαλύτερη σειρά παιδιατρικών ασθενών με συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού προστατεύοντας την αυξητική πλάκα του μηριαίου (Physeal Sparing Technique).

Ο κ. Αλασεϊρλής, πρώτος επίσημα στην Ελλάδα Ορθοπαιδικός Χειρουργός εφάρμοσε την συνδεσμοπλαστική διπλής δεσμίδας (double bundle) πρόσθιου χιαστού ως αποτέλεσμα της μακράς συνεργασιας του με τον Καθηγητή Freddie Fu στο Πανεπιστήμιο UPMC των ΗΠΑ. Παρουσιάζει την πολυπληθέστερη σειρά ασθενών με άριστο αποτέλεσμα με την συγκεκριμένη επέμβαση. Πρόσφατα, ο γιατρός εισαγάγει νέους τρόπους αντιμετωπίσης, που αφορούν την εξατομίκευση της επιλογής χειρουργικής τεχνικής με βάση τα ιδιαίτερα μοναδικά ανατομικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει ο κάθε ασθενής, αλλά και με την εξέλιξη σε μετεγχειρητικής αξιολόγησης σε πλήρως παραμετροποιημένη και αντικειμενική μέθοδο.

Τιμητικό γεγονός για τον υπογράφοντα αποτελεί η στενή συνεργασία του τα τελευταία 9 χρόνια με το Αθλητιατρικό Κέντρο Εθνικών Ομάδων του ΣΕΓΑΣ στην Θεσσαλονίκη.